Geokätköily-harrastuksen esittely: Geokätköily on hauska GPS-paikannusta hyödyntävä ulkoiluharrastus
Kivenalla.fi verkkokauppa

Tuotteet

Geokätköily

Garmin GPS

Taskulamput

Advanced Elements -kajakit

Metallinpaljastimet

Rite in the Rain

Paristot ja lataus

Lahjakortit

Tarjoustuotteet

Uudet tuotteet


Tuotehaku

 


Geocaching Distributor

Geokätköily on kiva ulkoiluharrastus

"Geokätköily on hauska GPS-paikannusta hyödyntävä koko perheen ulkoiluharrastus, jossa etsitään ja piilotetaan geokätköjä kiinnostavista kohteista ympäri maailman."

Kuva: N.R. Creative Commons Lisenssillä (By ND 2.0)

Lainaus Wikipedian geokätköily-artikkelista :

"Geokätköily (engl. geocaching) on ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Useimmiten kätkön sijainti määritetään GPS-paikannuslaitteen avulla, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä. Geokätkön koordinaatit tai muut tarpeelliset tiedot kätkön löytämiseksi ilmoitetaan kätkökuvauksessa, joka julkaistaan harrastuksen Internet-sivustolla. Kun harrastaja on löytänyt kätkön, hän voi merkitä eli logata löytönsä kätkön Internet-sivulle

Kullakin geokätköllä on Internetissä oma kätkökuvaus, joka voi varsinaisten ohjeiden lisäksi sisältää myös taustatietoa kätkön sijaintipaikasta tai lisävihjeitä helpottamaan kätkön etsimistä.[2] Kätkön koordinaatit voidaan joko antaa suoraan (peruskätkö) tai jonkin arvoituksen tai tehtävän ratkaisuna. Geocaching.com-sivulla koordinaattien näkeminen edellyttää rekisteröitymistä sivustolle.

Geokätkö
Tyypillinen kätkö on vesitiivis muovirasia. Vähimmillään sen tulee sisältää geokätkötiedote, jossa kerrotaan lyhyesti harrastuksesta, ja lokikirja tai -liuska, johon kätköllä käynnit merkataan. Lähestulkoon aina kätkörasioissa on kuitenkin myös kynä, jolla kävijät voivat kirjoittaa merkintänsä lokikirjaan tai -liuskaan."

» Ylläpitämämme Suomalainen geokätköilysivusto - www.geocache.fi
» Suosittelemamme geokätköily-GPS:t

Bottombeam
Kivenalla.fi